Zadzwoń: +48 693 518 632

Zaloguj | Rejestracja

Wiosenna zupa z quinoa

Gdy stragany uginają się od świeżutkich warzyw aż chce się gotować. Zazwyczaj kupiłabym wszystko. Dziś zaproponuję Wam sycącą zupę z wiosennych warzyw z komosą ryżową.  

Składniki :

- pęczek botwinki wraz z buraczkami

- garść fasolki 

- pęczek włoszczyzny

- 3 średnie ziemniaki

- 100 g komosy ryżowej AURA HERBALS

- pół pęczka kopru 

- 2 liście laurowe

- 3 ziarenka ziela angielskiego

- łyżka masła klarowanego Ghee

- pieprz

sól himalajska


Sposób przygotowania

1. Umyj wszystkie składniki. 

2. Obierz warzywa. Selera, marchewkę, pietruszkę, buraczki pokrój w kosteczkę. 

3. Rozpuść łyżkę masła klarowanego w garnku. Gdy masło się rozpuści wrzuć pokrojone wcześniej 

w kosteczkę warzywa.

4. Podsmażaj chwilę. Następnie zalej wodą i dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

5. Obierz i pokrój ziemniaki i fasolkę. Pokrój botwinkę

6. Po 20 minutach gotowania wywaru z warzyw wrzuć do garnka ziemniaki, fasolkę oraz botwinkę.  

7. Pod bieżącą wodą opłucz komosę i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 15 min. 

8. Posiekaj koper i kolendrę. 

9. Dopraw zupę do smaku.

10. Podawaj ze świeżo posiekanymi ziołami. 


Autor: app

Tagi:
  • na kolację
  • na obiad
  • zupa