Budyń ryżowy o smaku bananowym z dynią (bezglutenowy) BIO 40g

Budyń ryżowy o smaku bananowym z dynią (bezglutenowy) BIO 40g

3,99 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Budyń ryżowy o smaku bananowym z dynią (bezglutenowy) BIO to smaczna i szybka w przygotowaniu propozycja na coś słodkiego ale i zdrowego do jedzenia. Idealny na podwieczorek bananowo-dyniowy budyń został przygotowany wyłącznie ze składników pochodzących z rolnictwa ekologicznego, dzięki czemu możemy cieszyć się naturalnym smakiem bez żadnych sztucznych dodatków.

Przygotowany na bazie skrobi ryżowej budyń został wzbogacony o dynię i naturalny aromat, dzięki czemu ma nie tylko ciekawszy smak, ale i ładny kolor. Dodatkowo produkt jest bezglutenowy, dzięki czemu każdy może śmiało go jeść.

 

Sposób przygotowania:

  • Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
  • Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
  • Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
  • Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym.
EAN
8594006661942

Składniki

Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 80 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 14 g
w tym cukry 8 g
Białko 3 g
Sól 0,09 g