Zadzwoń: +48 693 518 632

Zaloguj | Rejestracja

Lakoguta

Lakoguta

W nazwie „Lakoguta” zawiera się ich krótka charakterystyka. Kogut jako znak firmowy łączy w sobie tradycyjną polską wycinankę z francuskim symbolem, a na dodatek ma w sobie gout czyli smak. Francuskie „la” oraz sam kogut pochodzą z francuskiej połowy producenta, Sophie Evans – twórczyni marki. Druga połowa jest brytyjska i z wyspiarskich tradycji kulinarnych czerpie inspirację. W słoikach Lakoguta zamknięte są konfitury i chutneye z najlepszych polskich warzyw i owoców. Przepisy na nie podróżowały wraz z Sophie przez Jamajkę, Gabon, Liberię, aby dziś znaleźć ujście i pełni rozkwitnąć w kuchni na warszawskiej Saskiej Kępie.

Książki kulinarne, ludzie, targ warzywny – to inspiruje Sophie i dzięki temu może tworzyć z pasją nowe smaki. Nieoczywiste połączenia warzyw i owoców, kulturowy mix kulinarny w połączeniu z polskimi produktami sezonowych, to idee Lakoguty. Twórczyni marki Sophie uważa, że można być artystą w każdej dziedzinie, ale najprzyjemniej dążyć do mistrzostwa w kuchni, zarówno w idei, jak i w wykonaniu. Spróbuj jak smakują smaki zamknięte przez Sophie.

Brak produktów w zestawie