Zupa Krupnik to wyjątkowo smaczna i lekka propozycja na smaczny i zdrowy obiad. Tradycyjna polska zupa sprawdzi się świetnie podczas gorących, letnich dni, kiedy nie każdy ma apetyt na coś ciężkiego. Trudno będzie tym razem nie poprosić o dokładkę. Sprawdzi się zarówno na tradycyjnym stole, jak i wegetariańskim. Idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają czasu na przygotowanie od podstaw pożywnego i pełnowartościowego posiłku.
Zupa jest szybka w przygotowaniu, a zawarte w niej składniki są pochodzenia naturalnego, więc nie zawierają sztucznych barwników czy aromatów i konserwantów.
Smaczne, zdrowe, naturalne. Nic tylko podawać do stołu.
Liczba porcji: 4 osoby
Czas przygotowania: 20 minut
Sposób przygotowania:
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
Rady Babci Zosi:
Ta typowo polska zupa doskonale rozgrzewa i często gości na moim stole. Krupnik zawsze gotuję na dwóch skrzydełkach z kurczaka, dzięki temu jest jeszcze bardziej treściwy i sycący. Przedłużam czas gotowania zupy do 40 minut.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.