Tempeh w zalewie BIO 400g

Tempeh w zalewie BIO 400g

15,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Tempeh w zalewie BIO naturalny produkt, który jest produkowany z fermentowanych ziaren soji. Ten nietypowy produkt wywodzi się z Indonezji. Jest niezwykle popularny w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, dlatego że stanowi wspaniały zamiennik mięsa. Jest łatwiej strawny, zawiera witaminy z grupy B, żelazo i mnóstwo białka, dzięki czemu jest zdrowszą alternatywa mięsa.

Może stanowić główne danie lub dodatek do niego. Wspaniale komponuje się z warzywami. Można go dodać do sałatki, tortilli, czy nawet pizzy. Jest niezwykle uniwersalny, dlatego każdy znajdzie dla niego swoje ulubione miejsce w kuchni.

 

Składniki

ziarna soi* 80%, woda, kultury grzyba Rhizopus (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 191 kcal
Tłuszcz 8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 11 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 5,6 g
Białko 17 g
Sól 0,02 g