Susz wigilijny EKO to mieszanka suszonych owoców pochodzących z rolnictwa ekologicznego, która stanowi idealną bazę do przygotowania świątecznego kompotu. Naturalny susz jest pełen witamin i wartościowych składników, które przydadzą się nam szczególnie właśnie w okresie zimowym, kiedy nie trudno o przeziębienie.
Przygotowany na bazie tego suszu wigilijnego kompot będzie miał delikatnie słodki, ale i wyrazisty smak, a do tego świeży, wręcz nieziemski zapach. Jest to wspaniała propozycja na zdrowy prezent świąteczny.
Przepis na świąteczny kompot:
1. Suszone owoce zalać przegotowaną wodą. Odstawić na 3–4 godziny.
2. Pomarańcze i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców. Wrzucić korę cynamonu i goździki.
3. Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły.
4. Doprawić miodem. Dobrze schłodzić i przelać do szklanego dzbanka.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.