Ryż z Jabłkami i Rodzynkami
-10%
Najbliższa wysyłka już za:

Ryż z Jabłkami i Rodzynkami

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

Ryż z Jabłkami i Rodzynkami – Świetny deser. Może być jedzony na ciepło i zimno, z cynamonem lub wanilią. Można słodzić cukrem lub miodem. Babcia zawsze podaje go z kwaśną śmietaną.Sposób przygotowania:1. Zagotuj 300 ml wody (1,5 objętości dania) wsyp zawartość 1 torebki oraz szczyptę soli. Możesz dodać łyżeczkę masła lub oleju. Mieszając doprowadą do wrzenia.1. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 12 minut na minimalnym ogniu. Nie odkrywaj garnka!3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.Rady Babci Zosi: Do ugotowanej potrawy dodaj cukier wanilinowy, wymieszaj. Podawaj z kwaśną śmietaną. Smacznego!Liczba porcji: dla 4 osóbCzas przygotowania: 20 minutSkład: ryż (min. 75%), jabłko suszone (11%) , rodzynka (11%)Wartość odżywcza w 100 ml suchego produktu: Energia – 1361 kJ/325 kcal; Tłuszcze – 0,8 g, w tym nasycone – 0,2 g; Węglowodany – 76,2 g, w tym cukry – 2 g; Białko – 5,7 g; Sól – 0,02 g

5,69  5,12 

Na stanie

Opis:

Ryż z Jabłkami i Rodzynkami – Świetny deser. Może być jedzony na ciepło i zimno, z cynamonem lub wanilią. Można słodzić cukrem lub miodem. Babcia zawsze podaje go z kwaśną śmietaną.

Sposób przygotowania:

1. Zagotuj 300 ml wody (1,5 objętości dania) wsyp zawartość 1 torebki oraz szczyptę soli. Możesz dodać łyżeczkę masła lub oleju. Mieszając doprowadą do wrzenia.

1. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 12 minut na minimalnym ogniu. Nie odkrywaj garnka!

3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.

Rady Babci Zosi: Do ugotowanej potrawy dodaj cukier wanilinowy, wymieszaj. Podawaj z kwaśną śmietaną. Smacznego!

Liczba porcji: dla 4 osób

Czas przygotowania: 20 minut

Skład: ryż (min. 75%), jabłko suszone (11%) , rodzynka (11%)

Wartość odżywcza w 100 ml suchego produktu: Energia – 1361 kJ/325 kcal; Tłuszcze – 0,8 g, w tym nasycone – 0,2 g; Węglowodany –  76,2 g, w tym cukry – 2 g; Białko – 5,7 g; Sól – 0,02 g