RACUCHY Z MĄKĄ KOKOSOWĄ BIO 210 g
Najbliższa wysyłka już za:

RACUCHY Z MĄKĄ KOKOSOWĄ BIO 210 g

Dania gotowe i zupy
Dodaj opinię
Producent:
EAN:
5903317213000

12,99 

Na stanie

Opis:

Mieszanka do przygotowania racuchów z mąkami niezawierającymi glutenu z dodatkiem cukru kokosowego. Mąka kokosowa użyta do racuchów powstaje z surowego miąższu kokosa, a nie z wiórków kokosowych, jest ekologiczna, a przy tym super zdrowa.

SKŁADNIKI
mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut – racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno – racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 818 kJ/ 195 kcal
Tłuszcz: 6,6   g;
w tym kwasy nasycone: 2,5 g;
Węglowodany: 25,0 g;
w tym cukry: 8,3 g;
Błonnik: 2,9 g;
Białko: 7,7  g;
Sól: 0,32 g.

 

Z tej samej kategorii

Zobacz wszystkie