Racuchy z mąką kokosową BIO 210g

Racuchy z mąką kokosową BIO 210g

12,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Racuchy z mąka kokosową to mieszanka do przygotowania racuchów z mąkami niezawierającymi glutenu z dodatkiem cukru kokosowego. Mąka kokosowa użyta do racuchów powstaje z surowego miąższu kokosa, a nie z wiórków kokosowych, jest ekologiczna, a przy tym bardzo zdrowa.

Przygotowanie takich racuchów nie trwa długo, jest proste, a efekt finalny smakuje wybornie i niezwykle delikatnie.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANA
1. Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju.

2. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut – racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste.

3. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno – racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię.

4. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.

 

Porcja: ok.14 racuchów

 

EAN
5903317213000

Składniki

mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))

* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 195 kcal
Tłuszcz 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g
Węglowodany 25 g
w tym cukry 8,3 g
Błonnik 2,9 g
Białko 7,7 g
Sól 0,32 g