Pasztet Paprykowy z Soczewicą 160g

Pasztet Paprykowy z Soczewicą 160g

5,97 

Brak w magazynie

Bez glutenu
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie
Źródło białka
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Pasztet Paprykowy z Soczewicą jest kremową pastą kanapkową. Zrobiona na na bazie soi i soczewicy, bogatych w dobrze przyswajalne białko, z dodatkiem czerwonej papryki. Produkt zawiera również kwas foliowy ważny w diecie kobiet w ciąży, a także żelazo, stosowane w terapii anemii. Z uwagi na zawartość papryki pasta dostarcza sporo znanego ze swych przeciwutleniających właściwości likopenu. Pasztet ma niski indeks glikemiczny, i z tego powodu rekomendowany jest diabetykom, osobom na diecie redukcyjnej oraz ze walczących z trądzikiem.

Paprykowe smarowidło ma łagodny smak, kremową konsystencję i nie powoduje poczucia ciężkości.

Pasztet Paprykowy z Soczewicą jest świetnym dodatkiem do kanapek, wafli lub razowych placuszków. Można go oczywiście podawać także jako dip do świeżych warzyw i innych przekąsek. Doskonale też sprawdzi się jako składnik lekkich i kolorowych rolek z warzywami lub drobiem. Warto go też dodać do farszu na szybkie paszteciki, pieczone pierożki lub krokiety.

Składniki

woda, soczewica zielona 20%, soja 17%, papryka czerwona 17%, seler, marchew, pietruszka, cebula, olej rzepakowy, błonnik pszenny (bez glutenu), skrobia kukurydziana, sól, por, przyprawy, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przyprawy ziołowe (zawierają seler, gorczycę), substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.

Uwaga: produkt może zawierać sezam.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 478kJ / 114kcal
Tłuszcz 4,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 10g
w tym cukry 2,0g
Błonnik 6,5g
Białko 5,0g
Sól 1,1g