Pasta daktylowa 900G
Najbliższa wysyłka już za:

Pasta daktylowa 900G

Dodatki i Sosy Do Potraw

14,99 

Na stanie

Opis:

Pasta daktylowa – są to sprasowane odsączone z wody daktyle bez pestek, poddane procesowi pasteryzacji i hermetycznie zamknięte. Powstała pasta jest idealna do deserów: spody do ciast, daktylowy krem, batony, dodatek do shaków, osławione kulki mocy pastę obtoczyć w wiórkach kokosowych i zrobione. Można wykorzystywać również do różnych rodzajów chleba, słodkich bułek. Doskonały dodatek do fondue, lodów, sorbetów i słodyczy. Pasta daktylowa nie rozpuszcza się w temperaturze 200-220 C i nie jest wchłaniana do ciasta. Dzięki tej właściwości możemy używać 50% mniej produktu zachowując bogaty smak. Pastę można zamrażać i odmrażać kilkakrotnie. Jest bogata w witaminy A, B1, B2 oraz wiele minerałów. Przechowywanie: można przechowywać w temperaturze pokojowej.

Pasta daktylowa jest miksem dwóch gatunków daktyli; Zahdi oraz Sayir.

Zalety daktyli i tym samym zalety pasty daktylowej

  • dużo zawartość błonnika (lepsza perystaltyka jelit)
  • wysoka zawartość witamin (szczególnie B3)
  • bogate w związki mineralne (m.in. potas, żelazo)
  • zawierają przeciwutleniacze, luteinę, polifenole o naturalnych właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwnowotworowych
  • wiele badań wykazało inne zdrowotne właściwości substancji zawartych w daktylach – antyoksydacyjne, antymutagenne, przeciwzapalne, osłaniające żołądek, hepatoprotekcyjne (ochrona wątroby), nefroprotekcyjne (ochrona nerek), przeciwnowotworowe i immunostymulujące.

Produkowana i pakowana w Emiratach Arabskich.