Mydło w kostce z czarnuszką – Czarnuszka
Najbliższa wysyłka już za:

Mydło w kostce z czarnuszką – Czarnuszka

Kosmetyki Naturalne
Dodaj opinię
Producent:

12,99 

Brak w magazynie

Opis:

Kwiat mojego sekretu – czarnuszka. Piękna niebieska kostka nawiązująca kolorem do kwiatu tej śródziemnomorskiej rośliny. Czarnuszka jest źródłem niezwykle cenionego w kosmetyce oleju. Doczytaliśmy, że sięgały po niego nawet Kleopatra i królowa Nefretete. W toku dziejów zyskał określenie “złota faraonów”. A czym nas zachwycił? Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin A i E jest bombą odżywczą dla suchej skóry. Jest również bogatym źródłem aminokwasów, a to oznacza, że ma zdolności regeneracyjne tak ważne dla skóry dojrzałej, podrażnionej
i wymagającej troski. Ekstrakt z czarnuszki sprowadzamy bezpośrednio z Turcji i  ze słowiańską fantazją “oswajamy” w naszym klimacie. Ekstraktu nie zmydlamy dodatkowo w procesie tworzenia – łączymy go pod ciśnieniem z bazą mydlaną i dzięki temu nie zmieniamy jego struktury chemicznej. Dzięki temu wyszło nam porządne, natłuszczające mydło. Emulsja, jaka powstaje przy zmydlaniu mydła w dłoniach przypomina nam nieco gęstą śmietankę, dlatego to znakomity “tłuścioch” do mycia. Jeśli podczas mycia mydłem użyjesz dodatkowo szorstkiej rękawicy kessa, rozstępy
i cellulit staną się mniej widoczne. Skóra będzie gładka, napięta, a Ty poczujesz się jak bogini J

Zdecyduj się na czarnuszkę, jeśli Twoja skóra jest dojrzała i/lub ma tendencje do przetłuszczania się i “świecenia”. Dobrze oczyszcza i usuwa nadmiar sebum. Właściwości ekstraktu z czarnuszki wykorzystuje się w leczeniu zmian trądzikowych, łuszczycy, czy atopowego zapalenia skóry. Wpływa na normalizację gruczołów łojowych i potowych, dlatego będzie znakomitym wyborem do zwykłej-niezwykłej pielęgnacji. I dla nastolatki, i dla jej mamy. Tutaj nie trzeba wybierać, bo dobra pielęgnacja nie potrzebuje etykiety “35+’, czy “for teens”.