Masło Ghee Kokosowe 220g

Masło Ghee Kokosowe 220g

28,99 

Na stanie

Bez glutenu
Bez laktozy
Produkt polski

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Masło ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.

  • do smażenia – nie przypala się,
  • do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
  • do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
  • na kanapkę – zamiast zwykłego masła.

Masło ghee kokosowe – mieszanka masła ghee z olejem kokosowym – można ją wykorzystać do gotowania, ale jest także świetna jako krem czy maska do włosów i skóry.

Masło ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem. Używane do kąpieli – nawilża ciało.

Charakterystyka masła ghee:

  • to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,
  • jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je około 7-8 h,
  • pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,
  • nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
  • nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260°C,
  • może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,
  • to w 100% tłuszcz mleczny,
  • zawiera witaminy A, D, E, K,
  • nie zawiera złego cholesterolu,
  • nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Składniki

tłuszczzwierzęcy,naturalny aromat kokosowy

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 3675kJ/894kcal
Tłuszcz 100g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 73g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Błonnik 0g
Białko 0g
Sól 0g