Masło Ghee Kokosowe 220g

Masło Ghee Kokosowe 220g

26,99 

Na stanie

Bez glutenu
Bez laktozy
Produkt polski

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Masło ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.

  • do smażenia – nie przypala się,
  • do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
  • do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
  • na kanapkę – zamiast zwykłego masła.

Masło ghee kokosowe – mieszanka masła ghee z olejem kokosowym – można ją wykorzystać do gotowania, ale jest także świetna jako krem czy maska do włosów i skóry.

Masło ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem. Używane do kąpieli – nawilża ciało.

Charakterystyka masła ghee:

  • to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,
  • jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je około 7-8 h,
  • pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,
  • nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
  • nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260°C,
  • może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,
  • to w 100% tłuszcz mleczny,
  • zawiera witaminy A, D, E, K,
  • nie zawiera złego cholesterolu,
  • nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Składniki

tłuszczzwierzęcy,naturalny aromat kokosowy

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 3675kJ/894kcal
Tłuszcz 100g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 73g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Błonnik 0g
Białko 0g
Sól 0g