Marokańska Pasta Orzechowa 200ml

Marokańska Pasta Orzechowa 200ml

17,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez konserwantów
Polski produkt
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Marokańska Pasta Orzechowa Le Papu

Marokańska Pasta Orzechowa Le Papu zainspirowana tradycyjną arabską Muhammara (z arabskiego: zaczerwieniony) to łagodny dip z  papryki, orzechów nerkowca, marchwi, ziaren słonecznika  z ziołami i przyprawami. Jej delikatny smak idealnie pasuje do świeżego
pieczywa. Chrupkość orzechów doskonale komponuje się z kremową konsystencją pasty, smak
podkreśla subtelność papryki. Spróbować jej warto również jako smarowidło do tostów oraz jako sos do kebabów, grillowanych mięs, warzyw i ryb.

Le Papu

Le Papu to rodzinna firma wykorzystująca w swoich recepturach wyłącznie naturalne składniki. Wytwarza wyłącznie przetwory wegańskie i bez glutenu. Dzięki różnorodności oferowanych produktów każdy znajdzie swój ulubiony smak.

Sposób przechowywania:

Słoik można przechowywać  na półce w temperaturze pokojowej przez 6 miesięcy od daty produkcji. Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4-5 dni.

Składniki

papryka, orzechy nerkowca, marchew ziarno słonecznika, zioła, przyprawy