Makaron (z soczewicy czerwonej) świderek fusilli bezglutenowy BIO 250g

Makaron (z soczewicy czerwonej) świderek fusilli bezglutenowy BIO 250g

15,99  12,79 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Makaron (z soczewicy czerwonej) świderek fusilli bezglutenowy BIO  to wysokiej jakości, ekologiczny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej makaroniarza, czy wielbiciela oryginalnych smaków. Ten naturalny makaron o ciekawym kolorze sprawdzi się wyśmienicie do sałatek, pesto, zapiekanek oraz zup. Soczewica jest doskonałym źródłem witamin oraz wielu składników odżywczych, dlatego makaron z niej przygotowany jest przede wszystkim bardzo zdrowy. Jest to wspaniały zamiennik dla zwyczajnego makaronu.

Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim żadnych sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 – 8 minut, al dente 4 – 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

 

EAN
5902811251112

Składniki

mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana,

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 342 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 56,3 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 4,9 g
Białko 23,8 g
Sól 0,036 g