Makaron z jarmużem, cukinią i szpinakiem
Najbliższa wysyłka już za:

Makaron z jarmużem, cukinią i szpinakiem

Dania gotowe i zupy
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Na stanie

Opis:

MAKARON Z JARMUŻEM, CUKINIĄ I SZPINAKIEMMasa netto: 180 g

SKŁADNIKI

makaron z pszenicy durum 84%, brokuł suszony, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), cukinia suszona 3%, szpinak suszony 1%, jarmuż suszony 1%, czosnek suszony, papryka chili, gałka muszkatołowa.

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół

łyżeczki soli.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.

WEDŁUG WNUKA

1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.

PROPOZYCJA PODANIA

Doprowadź do wrzenia 250 ml śmietanki 18%. Dodaj 150 g pokrojonego sera pleśniowego i mieszaj aż ser się rozpuści, a całość uzyska kremową konsystencję. Dodaj sos do ugotowanego według przepisu makaronu i wymieszaj całość. Smacznego!

Tabela:

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu

Energia

1493 kJ/ 353 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy nasycone

1,8 g 0,2 g

Węglowodany w tym cukry

66 g 4,2 g

Białko

15 g

Sól

0,07 g