Makaron (z groszku zielonego) świderek fusilli bezglutenowy BIO 250 g

Makaron (z groszku zielonego) świderek fusilli bezglutenowy BIO 250 g

11,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Składniki

mąka z groszku zielonego*, woda, źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 G

Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 48,2 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 15,7 g
Białko: 21,7 g
Sól: 0 g

Sposób przygotowania

Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6- 7 minut, al dente 3 – 4 minuty (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

EAN
5902811251075