Makaron (semolinowy) spaghetti BIO 500g

Makaron (semolinowy) spaghetti BIO 500g

8,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Makaron (semolinowy) spaghetti BIO to naturalny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej wielbiciela włoskich przysmaków. Ten ekologiczny makaron został przygotowany z pszenicy durum. Sprawdzi się wyśmienicie przede wszystkim do spaghetti oraz zupy. Jest to idealny zamiennik dla zwyczajnego makaronu.

Produkt jest wegański, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim ani grama sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

Sposób przygotowania:

Zagotować 1,5 l wody na 100g makaronu, osolić. Czas gotowania “al dente” to ok. 11 minut.

Składniki

Semolina z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 351 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 2,9 g
Białko 11 g
Sól 0 g