Makaron (semolinowy razowy) spaghetti BIO 500g

Makaron (semolinowy razowy) spaghetti BIO 500g

7,99 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Makaron (semolinowy razowy) spaghetti BIO to naturalny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej makaroniarza, czy wielbiciela kuchni włoskiej. Ten ekologiczny makaron został przygotowany z pełnoziarnistej pszenicy durum. Sprawdzi się wyśmienicie przede wszystkim do spaghetti, zapiekanki, sałatki oraz zupy. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to idealny zamiennik dla zwyczajnego makaronu.

Produkt jest wegański, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim ani grama sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

Sposób przygotowania:

Zagotować 1,5 l wody na 100g makaronu, osolić. Czas gotowania “al dente” to ok. 11 minut.

Składniki

mąka pełnoziarnista z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 349 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 3,2 g
Błonnik 7,7 g
Białko 12 g
Sól 0 g