Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250g

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250g

10,99 

Brak w magazynie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250g to naturalny produkt, którego nie może zabraknąć w szafce kuchennej makaroniarza czy wielbiciela kuchni włoskiej. Ten ekologiczny produkt przygotowany z mąki kukurydzianej i ryżowej ma niepowtarzalny smak. Makaron sprawdzi się wyśmienicie przede wszystkim do spaghetti, a także zupy, szczególnie rosołu. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to idealny zamiennik dla zwyczajnego makaronu.

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250g to produkt jest wegański i bezglutenowy, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim ani grama sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

Sposób przygotowania:

zagotować 1,5 l wody na 100g makaronu, osolić. Czas gotowania al’dente to ok 8/10 minut.

Składniki

Mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 353 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 77 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 1 g
Białko 7 g
Sól 0,05 g