Makaron (kukurydziano-ryżowy) spaghetti bezglutenowy BIO 250g

Makaron (kukurydziano-ryżowy) spaghetti bezglutenowy BIO 250g

10,99  7,69 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariański
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Makaron (kukurydziano-ryżowy) spaghetti bezglutenowy BIO to naturalny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej makaroniarza, czy wielbiciela kuchni włoskiej. Ten ekologiczny został przygotowany z mąki kukurydzianej i ryżowej, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak. Makaron sprawdzi się wyśmienicie przede wszystkim do spaghetti, a także zupy, szczególnie rosołu. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to idealny zamiennik dla zwyczajnego makaronu.

Produkt jest wegański i bezglutenowy, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim ani grama sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

Sposób przygotowania:

zagotować 1,5 l wody na 100g makaronu, osolić. Czas gotowania al’dente to ok 8/10 minut.

 

Składniki

Mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 353 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 77 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 1 g
Białko 7 g
Sól 0,05 g