Makaron (kukurydziano-ryżowy) penne bezglutenowy BIO 250g

Makaron (kukurydziano-ryżowy) penne bezglutenowy BIO 250g

10,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Makaron (kukurydziano-ryżowy) penne bezglutenowy BIO to naturalny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej makaroniarza, czy wielbiciela kuchni włoskiej. Ten ekologiczny został przygotowany z mąki kukurydzianej i ryżowej, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak. Makaron sprawdzi się wyśmienicie przede wszystkim do pesto, zapiekanki, sałatki oraz zupy. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to idealny zamiennik dla zwyczajnego makaronu.

Produkt jest wegański i bezglutenowy, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim ani grama sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

 

Składniki

Mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 353 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 77 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 1 g
Białko 7 g
Sól 0,05 g