Mąka z pszenicy durum (semolina) BIO 500 g

Mąka z pszenicy durum (semolina) BIO 500 g

5,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Certyfikat Eko/Bio

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Ekologiczna semolina, którą otrzymuje się ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Stosowana  głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia składników: Włochy.

Wartość energetyczna – 1485 kJ / 352 kcalTłuszcz – 2,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,8 gWęglowodany – 63 gw tym cukry – 0,4 gBiałko – 13 gSól – 0 .