Mąka Kokosowa BIO 500 g
-40%
Najbliższa wysyłka już za:

Mąka Kokosowa BIO 500 g

Bez Dodatku Cukru
Dodaj opinię
Producent:

Mąka kokosowa BIO – ekologiczna, bezglutenowa – 500gPowstała z odtłuszczonego i odwodnionego miąższu kokosowego. Może być używana jako zamiennik tradycyjnej mąki lub jako dodatek wzbogacający w białko i błonnik do jogurtu, musli, smoothie oraz lodów. Mąka kokosowa to bogate źródło białka i błonnika (1 łyżeczka może zaspokoić 1/4 dziennego zapotrzebowania). Odpowiednia dla diabetyków, osób na diecie odchudzającej i alergików.Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna: 1850kJ (442 kcal); białko: 17,5g; węglowodany: 16,5g – w tym cukry: 16,5g; tłuszcz: 15,9g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15g; błonnik: 38,9g; sól: 1,5g**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.Skład: 100% organiczna mąka kokosowa. Produkt rolnictwa ekologicznego.Informacje alergenna: Produkt może zawierać alergeny: sezam, orzechy nerkowca i inne orzechy ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym pakowane są ww. alergeny.Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rozmiar:
500 g

14,90  8,94 

Brak w magazynie

Opis:

Mąka kokosowa BIO – ekologiczna,bezglutenowa – 500g

Powstała z odtłuszczonego i odwodnionego miąższu kokosowego. Może byćużywana jako zamiennik tradycyjnej mąki lub jako dodatek wzbogacający w białkoi błonnik do jogurtu, musli, smoothie oraz lodów. Mąka kokosowa to bogateźródło białka i błonnika (1 łyżeczka może zaspokoić 1/4 dziennegozapotrzebowania). Odpowiednia dla diabetyków, osób na diecie odchudzającej ialergików.

Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna: 1850kJ (442 kcal); białko:17,5g; węglowodany: 16,5g – w tymcukry: 16,5g; tłuszcz: 15,9g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone:15g; błonnik: 38,9g; sól: 1,5g*

*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującegosodu.

Skład: 100% organiczna mąka kokosowa. Produkt rolnictwaekologicznego.

Informacje alergenna: Produkt może zawierać alergeny: sezam, orzechynerkowca i  inne orzechy ze względu nakonfekcjonowanie w zakładzie, w którym pakowane są ww. alergeny.

Przechowywanie: Przechowywaćw suchym i chłodnym miejscu.