Łazanki z Kapustą i Grzybami 105g

Łazanki z Kapustą i Grzybami 105g

6,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Łazanki z kapustą i grzybami to świetna propozycja dla wielbicieli klasycznych, domowych smaków dzieciństwa. Rozkoszując się ich smakiem ciężko będzie nie wrócić pamięcią do babcinych. Jest to zdrowe i pożywne danie, które można jeść samodzielnie, a może być ono dodatkiem do obiadu.

Dodatek grzybów nadaje świetnego aromatu, a kapusta lekkiej kwaskowości, która świetnie komponuje się z miękkimi łazankami.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

WEDŁUG BABCI

1.Do 450 ml wrzącej wody wsyp mieszankę łazanek z kapustą i grzybami.

2.Dodaj łyżkę oleju lub masła, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu.

3.Ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu ok. 18 minut, mieszając od czasu do czasu.

 

PROPOZYCJA PODANIA

Ugotuj łazanki według przepisu na opakowaniu. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Włóż do niego ugotowane łazanki i dodaj odrobinę białego wina. Lekko skrop olejem i posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w 180 stopniach ok. 15 minut, aż rogi łazanek lekko się zarumienią. Podawaj ze świeżą natką pietruszki. Smacznego!

 

Składniki

makaron łazanka (mąka pszenna, jaja) min. 70%, kapusta suszona (min. 10%), grzyby suszone suszone (maślak, pieczarka, borowik) 10%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy).
Może zawierać: mleko, seler, gorczycę.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 366 kcal
Tłuszcz 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 8,6 g
Białko 14 g
Sól 0,13 g