Kluski z makiem, migdałami i skórką pomarańczową 120g

Kluski z makiem, migdałami i skórką pomarańczową 120g

6,49 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Kluski z makiem, migdałami i skórką pomarańczową to świetna propozycja na obiad, słodkie śniadanie czy nawet kolację. Delikatne kluseczki są dobre na każdą okazję. Te dodatkowo wzbogacono migdałami i aromatyczna skórka pomarańczy, które razem tworzą zdrowy, wartościowy i pożywny posiłek. Na zimno czy na ciepło smakują tak samo dobrze, a każdy może zjeść je w taki sposób, który mu najbardziej odpowiada.

Dodatek skórki pomarańczy nie tylko zapewnia wyjątkowy aromat, ale i działa pozytywnie na nasz układ trawienny.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

WEDŁUG BABCI

1. Do 250 ml wrzącej wody wsyp mieszankę klusek z makiem i dodaj 1/3 łyżeczki soli.

2. Ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu ok. 12 minut, mieszkają od czasu do czasu.

3. Dodaj łyżkę miodu lub syropu klonowe.

WEDŁUG WNUKA

1. Do naczynia wlej 250 ml wrzącej wody, wsyp zawartość torebki i dodaj 1/3 łyżeczki soli.

2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 1 minutę na pełnej mocy mikrofalówki, następnie 12 minut na 1/4 mocy.

 

PROPOZYCJA PODANIA

Kluski z makiem ugotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj miód i dokładnie wymieszaj. Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju. Włóż do niego ugotowane kluski. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj ok. 10 minut. Całość udekoruj cząstkami pomarańczy i połówkami orzechów włoskich. Podawaj na ciepło lub zimno. Smacznego!

 

EAN
5903776000234

Składniki

makaron z pszenicy durum min. 50%, mak mielony min. 10%, rodzynki suszone, orzechy nerkowca, migdały 5%, skórka pomarańczowa.
Może zawierać: mleko, seler, gorczycę

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 323 kcal
Tłuszcz 20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 31 g
w tym cukry 8 g
Białko 9,4 g
Sól 0,01 g