Kaszotto z grzybami i natką pietruszki 200g

Kaszotto z grzybami i natką pietruszki 200g

6,49 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie. Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Babcia Zosia chętnie posypuje je też świeżą natką pietruszki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

SPOSÓB SERWOWANIA
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj 3 łyżkiśmietany 18% i 100 g sera cheddar. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!

Składniki kasza JĘCZMIENNA pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, SELER, pietruszka, lubczyk)
Informacje dodatkowe cd. składników: sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, GORCZYCA, pieprz czarny. *Może zawierać: mleko, orzechy.
Masa netto 200 g
Liczba porcji dla 2 osób
Czas przygotowania 20 minut
Energia 1448 kJ/346 kcal
Tłuszcze 6,7 g
w tym kwasy nasycone 0,4 g
Węgowodany 64 g
w tym cukry 4,6 g
Białko 12 g
Sól 1,02 g

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.