Kaszotto z burakami i pestkami dyni 200g

Kaszotto z burakami i pestkami dyni 200g

6,49 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Kaszotto z burakami i pestkami dyni to połączenie wyjątkowo zdrowej niepalonej kaszy gryczanej białej z soczystymi burakami, botwinką i chrupiącymi pestkami dyni. Idealna propozycja dla wegan, wegetarian i osób które nie mają czasu na przygotowanie pełnowartościowego i pożywnego posiłku. Zasmakuje nawet najbardziej wymagającym smakoszom.

Kaszotto świetnie smakuje jako samodzielne danie, a także z dodatkiem sera koziego lub orzechów włoskich. Każdy więc znajdzie w tym daniu swój smak.

Dodatkowo buraki to prawdziwa kopalnia wartości odżywczych, więc obiad będzie nie tylko smaczny ale i zdrowy.

Czas przygotowania: 20 minut

Porcja: dla 2 osób

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.

2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

 

SPOSÓB SERWOWANIA

Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Obierz gruszkę, podziel ją na osiem części, usuń gniazda nasienne, posmaruj olejem, skrop delikatnie sosem sojowym. Podsmaż gruszkę na patelni grillowej do lekkiego zarumienienia. Na ugotowane kaszotto nałóż gruszki i skrop lekko sokiem z limonki.

 

Składniki

kasza gryczana biała 75%, pestki dyni 6%, burak suszony 4%, botwinka suszona 2,5%, pomidor suszony 2,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, jarmuż suszony 1%, czosnek, natka pietruszki, pieprz cayenne, pieprz czarny.
Może zawierać: gluten, mleko, gorczycę, orzechy.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 356 kcal
Tłuszcz 9,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 53 g
w tym cukry 3,1 g
Białko 15 g
Sól 1,2 g