Kasza Sago 500 g
Najbliższa wysyłka już za:

Kasza Sago 500 g

Bezglutenowe
Dodaj opinię
Producent:

Kasza Sago 500 g

8,99 

Na stanie

Opis:

Znudziły się wszystkie inne kasze– spróbuj sago!

Skład mineralny kaszy sago jest niesamowity: ona zawiera prawie wszystkie podstawowe składniki niezbędne dla organizmu człowieka. 

Sposób przyrządzenia:
Żeby ugotować kaszę sago, trzeba wziąć 3 łyżki kaszy, 300 ml mleka, 0,5 łyżeczki cukru, 2 łyżki masła śmietankowego, sól według uznania. Do mleka należy wsypać sól i cukier, zagotować, dodać kaszę, gotować 10-15 minut. Masło dodać do kaszy tuż przed podaniem na stół. 

Sago – nadzwyczajny grysik!
Dobrze smakuje w mlecznych kaszach, deserach, mięsiwach, nadzieniach dla do pieczywa.
Sago nie zawiera,  białka roślinnego
jest bogaty w mikroelementy, łatwo się przyswaja, jest dietetyczny i odpowiedni dla dzieci.
Sposób przygotowania
Do 1 szklanki wrzącego mleka dodać dwie łyżki stołowe grysiku; gotować 10-15 minut. 
Dodać sól, cukier i masło według smaku.