Kasza pęczak z jabłkiem, gruszką i porzeczką
Najbliższa wysyłka już za:

Kasza pęczak z jabłkiem, gruszką i porzeczką

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

Kasza pęczak z jabłkiem, gruszką i porzeczką

7,29 

Brak w magazynie

Opis:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Według BABCI:1. Do 350 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.

Według WNUKA:1. Do naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.

PROPOZYCJA SERWOWANIA:Przygotuj 3-4 jabłka. Odetnij górną część jabłek, z pozostałej części wydrąż gniazda nasienne. Jabłka napełnij ugotowanym wcześniej daniem wymieszanym z cynamonem i przykryj odciętą częścią. Gotowe jabłka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Smacznego!