Kasza Owsiana BIO 500g

Kasza Owsiana BIO 500g

9,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez konserwantów
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Produkt polski
Wegańskie
Wegetariańskie
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Kasza owsiana to najnowsza propozycja znanej na rynku żywności ekologicznej. Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ja z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser.

Ekologiczna kasza owsiana to najnowsza propozycja znanej na rynku żywności ekologicznej – firmy BioBabalscy.

Owies to ziarno znane od tysiącleci. Dzięki jego właściwościom odżywczym i energetycznym zboże stanowiło podstawę wyżywienia wielu cywilizacji. Dziś również doceniane, coraz bardziej popularne stało się elementem każdej zdrowej diety.

Właściwości kaszy owsianej

Owies jako bogate źródło cennych przeciwutleniaczy, błonnika pokarmowego, witaminy E, witamin z grupy B oraz szeregu życiodajnych pierwiastków, został uznany przez żywieniowców jako rodzaj żywności funkcjonalnej. Wszystkie jego składniki pełną w organizmie określone role, dzięki czemu ziarno owsa tak dobroczynnie wpływa nie tylko na nasze ciało, ale również na samopoczucie.

Przeciwutleniacze inaczej antyoksydanty zwalczając wolne rodniki, chronią komórki ciała przed starzeniem, zapobiegają nowotworom oraz neutralizują szkodliwe działanie promieniowania słonecznego, które niszczy narząd wzroku.

Działanie błonnika pokarmowego zna każda osoba skupiająca uwagę na zdrowej, pięknej sylwetce. To właśnie on reguluje pracę jelit, zapewnia długotrwałe uczucie sytości oraz dzięki zawartych w nim beta- glukanach wzmacnia odporność.

Witaminy w kaszy owsianej

Magnez i potas to mikroelementy, których źródło w diecie jest obowiązkowe. Codzienne dostarczanie ich w wartościowych, naturalnych posiłkach pozwoli zachować prawidłową pracę mózgu, mięśni, chroni serce, potas dodatkowo reguluje pracę nerek a magnez zwalcza stres i koi nerwy.

Kasza owsiana dostarcza również cynk, który jak żaden inny pierwiastek dba o piękny wygląd włosów, skóry i paznokci. Ponadto ma dobroczynne działanie na pracę tarczycy, poziom cukru we krwi oraz wspiera terapię coraz częściej spotykanej choroby jaką jest depresja.

Źródło wapnia i żelaza pochodzące z produktów owsianych to szybkie, proste i smaczne rozwiązanie dla wegan i wegetarianów, którzy starają się utrzymać zdrowie, do czego niezbędne są właściwości płynące z tych pierwiastków. Wapń dba o mocne kości i zęby a żelazo wzmacnia krew i zapobiega anemii. Dlatego tak ważne jest sięganie po wartościowe posiłki aby uniknąć niedoborów najważniejszych elementów.

Dania z kaszy owsianej BIO

Kasza owsiana doskonale pasuje jako dodatek do dań mięsnych, jarskich oraz jako baza śniadań. Gotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, z dodatkiem owoców lub orzechów jest idealnym, pełnowartościowym, dodającym energii śniadaniem. Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ja z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser.

Czerp z natury to, co najlepsze i przekonaj się, że najcenniejsze, co możesz sobie dać to zdrowie.

Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia – Polska

Składniki

100% kasza owsiana certyfikowana jako składnik ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1758kJ/417kcal
Tłuszcz 7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g
Węglowodany 66g
w tym cukry 2g
Błonnik 11g
Białko 17g
Sól <0,01g