Kasza bulgur z żurawiną, daktylami i migdałami
Najbliższa wysyłka już za:

Kasza bulgur z żurawiną, daktylami i migdałami

Dania gotowe i zupy
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Na stanie

Opis:

BULGUR Z ŻURAWINĄ, DAKTYLAMI I MIGDAŁAMI

Składniki: kasza bulgur (z pszenicy) 65%, żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy) 11% , daktyle suszone 11%, siemię lniane, migdały 4,5%

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę.

Masa netto: 250 g (2 x 125 g)

Sposób przygotowania

WEDŁUG BABCI

  1. Do 250 ml gotującej się wody wsyp zawartość jednej torebki, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju lub masła.

  2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 12 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka.

  3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.

WEDŁUG WNUKA

  1. Do naczynia wlej 250 ml wody, wsyp zawartość torebki, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju lub masła.

Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy, następnie 10 minut na ¼ mocy mikrofalówki.