Fasolka pinto BIO 400g

Fasolka pinto BIO 400g

7,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Fasolka pinto BIO jest uważana za jedną z ładniejszych gatunków fasoli. Jest to zdecydowanie dekoracyjna roślina strączkowa. Jej wygląd i oryginalny smak sprawiają, że wiele osób po prostu nie może się bez niej obejść.

Fasolka sprawdzi się idealnie do wielu zup oraz sosów. Będzie nie tylko ślicznym ale i pożywnym dodatkiem do sałatek, a także dań duszonych. Wspaniale komponuje się potrawami z kukurydzą i ryżem.

Fasolka pinto jest bogata nie tylko w białko czy magnez, ale także potas, sód, wapń i żelazo, Jest magazynem witaminy C oraz tych z grupy B. Fasolka ta wspomaga trawienie i przyspiesza nasz metabolizm. Błonnik zawarty w tej odmianie fasoli zapobiega także wchłanianiu złego cholesterolu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Uprzednio namoczoną co najmniej przez 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w nieosolonej wodzie przez około godzinę. Osolić ją dopiero pod koniec gotowania.

Składniki

fasolka pinto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 264 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 45 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 15 g
Białko 11 g
Sól 0 g