Fasolka mung BIO 400 g

Fasolka mung BIO 400 g

9,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna –  1332 kJ / 316 kcal

Tłuszcz – 1,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g

Węglowodany – 44 g,

w tym cukry – 6,6 g

Błonnik – 16 g

Białko – 24 g

Sól – 0,04 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)