Fasola w Sosie Pomidorowym 440g

Fasola w Sosie Pomidorowym 440g

9,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez glutenu
Certyfikat Eko/Bio
Produkt pasteryzowany
Wegańskie
Wegetariańskie
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Fasola w Sosie Pomidorowym BIO to dobry pomysł na szybki obiad, lunch albo kolację. Możecie ją podawać z kaszą jaglaną a także ryżem. Spróbujcie przyrządzić ją po angielsku: zwyczajnie wylać podgrzaną fasolkę na pieczone ziemniaki, grzanki czy smażone jajka.

W fasoli można znaleźć lekkostrawną skrobię, ale też substancje, które zatrzymują rozrost tkanek nowotworowych. Zawarty w niej błonnik pomaga usunąć nadmiary cholesterolu z organizmu. Jednocześnie to właśnie przez niego po zjedzeniu fasoli dokuczają nam wzdęcia i gazy.

Fasola w Sosie Pomidorowym BIO jest oprócz tego bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia.

Firma Primavika jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych producentów wysokiej jakości wegetariańskiej żywności. Konsumenci mogą wybierać z szerokiego wachlarza starannie opracowywanych i przygotowywanych produktów. Uwagę zwraca się na każdy szczegół w procesie produkcji. Wyroby są zdrowe, naturalne i smaczne, bo to, co jemy, wpływa na to, jak się czujemy.

Składniki

woda, fasola* 67%, koncentrat pomidorowy* 15%, cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana natywna, olej słonecznikowy*, bulion wegetariański* [sól morska, mąka ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*], olej słonecznikowy*, sos sojowy* (woda, soja*, sól), sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe* (zawierają gorczycę*), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy*.
* – surowce rolnictwa ekologicznego
Uwaga: ze względu na obecność w zakładzie, produkt może zawierać seler.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 564 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 0,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 22g
w tym cukry 3,8g
Błonnik 4,7g
Białko 6,7g
Sól 0,62g