Fasola w sosie pomidorowym BIO 440g

Fasola w sosie pomidorowym BIO 440g

8,99 

Brak w magazynie

Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Fasolka w sosie pomidorowym to dobry pomysł na szybki obiad, lunch albo kolację. Możecie ją podawać z kaszą jaglaną a także ryżem. Spróbujcie przyrządzić ją po angielsku: zwyczajnie wylać podgrzaną fasolkę na pieczone ziemniaki, grzanki czy smażone jajka.

W fasoli można znaleźć lekkostrawną skrobię, ale też substancje, które zatrzymują rozrost tkanek nowotworowych. Zawarty w niej błonnik pomaga usunąć nadmiary cholesterolu z organizmu. Jednocześnie to właśnie przez niego po zjedzeniu fasoli dokuczają nam wzdęcia i gazy.

Oprócz tego jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia.

Firma Primavika jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych producentów wysokiej jakości wegetariańskiej żywności. Konsumenci mogą wybierać z szerokiego wachlarza starannie opracowywanych i przygotowywanych produktów. Uwagę zwraca się na każdy szczegół w procesie produkcji. Wyroby są zdrowe, naturalne i smaczne, bo to, co jemy, wpływa na to, jak się czujemy.

Składniki

woda, fasola „Jaś”65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny], przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 518 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 20 g
w tym cukry 3,6 g
Błonnik 4,3 g
Białko 6,2 g
Sól 0,49 g