Fasolka biała BIO 400 g

Fasolka biała BIO 400 g

9,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Ekologiczna fasolka biała  jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach “fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1243 kJ /  296 kcal

Tłuszcz – 1,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g

Węglowodany – 36 g,

w tym cukry – 2,3 g

Błonnik – 24 g

Białko – 23 g

Sól – 0 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)