Fasola adzuki BIO 400 g
Najbliższa wysyłka już za:

Fasola adzuki BIO 400 g

Ekologiczne
Dodaj opinię
Producent:

8,49 

Na stanie

Opis:

Fasola adzuki o charakterystycznie słodkim, orzechowym smaku.

Składniki: fasola adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, ryżu, past i pasztetów. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.  

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować od 40 min do 1 godz., w tej samej, nieosolonej wodzie, solić dopiero pod koniec gotowania.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1473 kJ / 352 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,15 g
Węglowodany – 63,4 g
w tym cukry – 3,2 g
Białko – 20,2 g
Sól – 0,017 g

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.