Zakwas na barszcz biały jest wytwarzany głównie na bazie pszenicy co odróżnia go od żurku, gdzie używa się żyta. Proces wytwarzania zakwasu dla obu zup jest bardzo podobny i choć podobne w smaku barszcz biały jest delikatniejszy. Runoland to producent, który stawia na tradycyjne metody produkcji, proste składy i produkty z certyfikatami eko. Dzięki odpowiedniemu doborowi przypraw i wysokiej jakości składników eko barszcz biały jest doskonałym pomysłem na szybkie i smaczne danie dla całej rodzinny. Dla uzyskania tradycyjnego smaku, można wzbogacić zupę jajkiem na twardo, białą kiełbasą i chrzanem, lub innymi dodatkami takimi jak pieczone ziemniak lub tofu wędzone, co pozwoli zachować wegański charakter dania.
Barszcz biały – sposób przygotowania: Pokroić kiełbaskę, przełóż do garnka. Następnie zalej 2 litrami wody, dodając ziele angielskie, liść laurowy, pora i marchewkę. Gotuj na niewielkim ogniu ok. 35 minut. Odcedź, wywar przelej do garnka. Marchewkę zetrzyj na tarce lub drobno pokrój, kiełbasę pokrój w grube plasterki. Następnie należy zagotować wywar i dodać do niego zakwas firmy Runoland. Gdy mamy to już wszystko gotowe dodajemy pokrojoną kiełbaskę i marchewkę. Według uznania doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i zabiel 125 ml śmietany 22 proc. Na koniec wkroić jajko na twardo.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.