EKO Barszcz biały - zakwas 300g

EKO Barszcz biały – zakwas 300g

6,99 

Brak w magazynie

Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Zakwas na barszcz biały jest wytwarzany głównie na bazie pszenicy co odróżnia go od żurku, gdzie używa się żyta. Proces wytwarzania zakwasu dla obu zup jest bardzo podobny i choć podobne w smaku barszcz biały jest delikatniejszy.  Runoland to producent, który stawia na tradycyjne metody produkcji, proste składy i produkty z certyfikatami eko. Dzięki odpowiedniemu doborowi przypraw i wysokiej jakości składników eko barszcz biały jest doskonałym pomysłem na szybkie i smaczne danie dla całej rodzinny. Dla uzyskania tradycyjnego smaku, można wzbogacić zupę jajkiem na twardo, białą kiełbasą i chrzanem, lub innymi dodatkami takimi jak pieczone ziemniak lub tofu wędzone, co pozwoli zachować wegański charakter dania.

Barszcz biały – sposób przygotowania: Pokroić kiełbaskę, przełóż do garnka. Następnie zalej 2 litrami wody, dodając ziele angielskie, liść laurowy, pora i marchewkę. Gotuj na niewielkim ogniu ok. 35 minut. Odcedź, wywar przelej do garnka. Marchewkę zetrzyj na tarce lub drobno pokrój, kiełbasę pokrój w grube plasterki. Następnie należy zagotować wywar i dodać do niego zakwas firmy Runoland. Gdy mamy to już wszystko gotowe dodajemy pokrojoną kiełbaskę i marchewkę. Według uznania doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i zabiel 125 ml śmietany 22 proc. Na koniec wkroić jajko na twardo.

Składniki

woda, mąka pszenna* (11%), mąka żytnia* (3%), sól, czosnek*, cukier trzcinowy*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 126 kcal/527,9 kJ
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 22,9 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 2,7 g
Sól 1,2 g