Czekolada mleczna z nibsami - bean-to-bar 100g

Czekolada mleczna z nibsami – bean-to-bar 100g

21,99  19,79 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez glutenu
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Czekolada mleczna z dodatkiem nibsów – produktu powstałego z procesu śrutowania ziaren kakaowca.

Czekolada Beskid jest ręcznie wytwarzana w manufakturze w Żywcu. Proces produkcyjny “Bean to Bar”, czyli “od ziarna do tabliczki” obejmuje 1. sortowanie ziaren kakaowca 2. prażenie 3. śrutowanie (miażdżenie) 4. rafinację (rozdrabnianie) 5. konszowanie (mieszanie masy kakaowej) 6. dodanie składników (cukier trzcinowy / mleko w proszku) 7. temperowanie (obróbka temperaturą – wysoką i niską) 8. formatowanie produktu gotowego

W celu uzyskania wyjątkowego smaku i aksamitnej konsystencji, proces mieszania masy trwa nawet 3 doby. Proces produkcyjny od ziarna do tabliczki stanowi gwarancję jakości.

Czekolada nie zawiera sztucznych dodatków.

Przekonaj się, jak smakuje rzemieślnicza czekolada!

Składniki

Czekolada mleczna (Masa kakaowa min. 40%)
Składniki: ziarno kakaowca, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, nibsy kakaowe (12%)
emulgator: lecytyna sojowa