Otręby owsiane są produktem bogatym w witaminy i minerały oraz błonnik, z dużym udziałem błonnika rozpuszczalnego zawierającego m.in. betaglukan. Otręby owsiane to produkt gotowy do zjedzenia jako dodatek do musli, zup, wypieków. Wysoka zawartość wysoka zawartość błonnika, żelaza, magnezu, manganu, selenu i cynku oraz wysoka zawartość witaminy B1.
Sposób użycia: wystarczy, że dodasz jogurt, mleko lub napój roślinny. Otręby owsiane mogą być również dodatkiem do koktajli, zup oraz wypieków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Energia - 1540 kJ (366 kcal); Tłuszcz - 7 g - w tym kwasy nasycone - 1,3 g; węglowodany - 51 g - w tym cukry - 1,5 g; błonnik - 15 g; białko - 17 g; sól - 0,01 g; magnez -235 mg (63%*); żelazo - 5,4 mg (39%*); cynk - 3,1 mg (31%**); witamina B1 - 1,2 mg (109%**)
Wybierz swój wariant i podaj adres email, a powiadomimy Cię gdy pojawi się ten produkt na stanie (Twój email będzie wykorzystany tylko i wyłącznie do tego).