Przejdź do treści

Burrito HOTZ

Składniki:

500 g mięsa mielonego ( wołowina lub wieprzowina)

1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę

1 puszka czerwonej fasoli

1 łyżeczka płaska czosnku HOTZ

W zależności od pożądanej ostrości dodajemy:

2 łyżeczki CHILLI HOTZ ostre

4 łyżeczki CHILLI HOTZ bardzo ostre

5 łyżeczek i więcej – super ostre

Kilka garści startego sera żółtego

4 placki tortilli

Olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia

Na niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy lekko cebulę po czym dodajemy do niej mięso, a następnie solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy Chilli HOTZ, w zależności od pożądanej ostrości oraz Czosnek HOTZ. Dodajemy czerwoną  fasolę i chwilę dusimy. Na placek tortilli nakładamy farsz, posypujemy żółtym serem i zwijamy w „naleśnika”. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni Celsjusza aż tortilla lekko się zarumieni.